Dirk-Siert Schoonman kandidaat-dijkgraaf Drents Overijsselse Delta

29 april 2020

Dirk-Siert Schoonman, bestuurslid Unie van Waterschappen, is voorgedragen als nieuwe dijkgraaf van waterschap Drents Overijsselse Delta.

Hij volgt daarmee de in augustus 2019 overleden Herman Dijk op. De aanstelling is voor een periode van 6 jaar. De Unie van Waterschappen feliciteert Schoonman met de voordracht.

“Aanpassen aan gevolgen klimaatverandering”

Schoonman: “Sinds 2015 ben ik bestuurlijk actief in de waterwereld. Fantastisch hoe waterschappen steeds zichtbaarder zijn geworden door de grote opgaven zoals aanpassing aan de gevolgen van de klimaatsverandering. Een opgave waar ook het werkgebied van waterschap Drents Overijsselse Delta voor staat. Ik voel mij vereerd om voorgedragen te worden als nieuwe dijkgraaf bij dit waterschap. Een prachtig gebied met heel veel water, van droog tot nat en van hoog tot laag.”

Verdere procedure

Voordat Schoonman geïnstalleerd kan worden, moeten ook de Colleges van Gedeputeerde Staten van de provincies Drenthe en Overijssel akkoord zijn. Uiteindelijk wordt Schoonman bij koninklijk besluit tot nieuwe dijkgraaf benoemd.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn