Magazine Het Waterschap: een mooi verhaal over een groene toekomst

4 juni 2020

Het juninummer van magazine Het Waterschap is uit. Over duurzaamheid en waterzuivering. En natuurlijk over de gevolgen van de coronacrisis die ook bij de waterschappen voelbaar is.

Tegen crises zijn waterschappers wel opgewassen, schrijft hoofdredacteur Judith de Jong in deze editie van Het Waterschap. Waterschappers weten immers perfect hoe ze om moeten gaan met bijvoorbeeld een crisis als wateroverlast? De Jong: “Maar dan. Dan opeens is er een crisis, die veel onverwachter is dan storm en springtij. Ook de wereld van ons waterschappers staat op zijn kop. Het coronavirus treft iedereen hard. In de eerste plaats de collega’s die geconfronteerd worden met ziekte en overlijden. We worden er stil van.”

Vanzelfsprekend en onmisbaar

Toch gaat het werk van de waterschappen door. Thuis, of nog steeds op locatie: Om de rioolwaterzuiveringen draaiende te houden. Om het waterpeil te blijven sturen. Om de dijken te blijven inspecteren en verstevigen. En ga zo maar door. “Dat is vanzelfsprekend. En tegelijk onmisbaar.”

Daarom gaat het in deze editie van het magazine over precies die onmisbaarheid van de waterschappen, onder andere op de rioolwaterzuiveringen. En over hoe de waterschappen werken aan duurzaamheid. Lees over de innovaties die bijdragen aan meer duurzaamheid. Laat je inspireren door de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland: Go green or go home. Of loop een middagje mee met Marcela Laguzzi, die de afgelopen periode lid was van het coronateam bij waterschap Brabantse Delta.

En natuurlijk nog veel meer. Veel leesplezier!

Lees magazine Het Waterschap

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn