Magazine Het Waterschap: water beter opslaan en verdelen

5 maart 2020

Hij is er weer: de nieuwe editie van magazine Het Waterschap! Met als thema: watertekort. Want water beter opslaan en verdelen, dat is de nieuwe uitdaging.

De afgelopen weken viel het water met bakken uit de lucht. En daardoor lijkt de droogte voorbij. Nu pas? In de huidige tijd kunnen wateroverlast en droogte naast elkaar bestaan. In plaats van alleen maar water afvoeren, richten de waterschappen zich daarom nu ook op het opslaan van water voor droge tijden.

Wat lees je in deze editie?

Inspecteer samen met een handhaver de waterkwaliteit. Discussieer met Kamerleden over de geborgde zetels. Lees hoe er volgens Unievoorzitter Rogier van der Sande en minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW) met droogte moet worden omgegaan. En ontvang droogtelessen uit Kaapstad.

Hoofdredacteur Jane Alblas: “Waterschappers zijn doeners en dat valt ook te lezen in deze editie van Het Waterschap. Zo lezen we hoe waterschap Vechtstromen en waterschap Rivierenland de lessen van de droge zomers van 2018 en 2019 meteen in de praktijk hebben gebracht en hoe waterschap Vallei en Veluwe de uitkomsten van de omgevingsvisies van provincies en gemeenten niet heeft afgewacht, maar zelf is gekomen met een Blauwe Omgevingsvisie. Ik ben een Ajacied in hart en nieren, maar hier geldt toch: geen woorden, maar daden. Daar hebben we pas echt wat aan.”

> Lees Het Waterschap online

Het Waterschap op papier lezen? Ambtenaren kunnen gratis een abonnement nemen.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn