Magazine Het Waterschap: Waterproof is het nieuwe normaal

15 oktober 2020

Het oktobernummer van magazine Het Waterschap is uit. Met als thema: klimaatverandering. Je kunt het magazine nu online lezen.

“Klimaatverandering klinkt als een ver-van-je-bedshow”, schrijft hoofdredacteur Jane Alblas in het hoofdredactioneel commentaar. “Maar als iets klimaatverandering dichtbij brengt, is het wel de zomer van 2020. Het begon in juni met intense hoosbuien die een spoor van vernieling achterlieten in Nederland. […] En dan was daar ook nog de listige en genadeloze sluipmoordenaar: de droogte.”

“Klimaatverandering is dus niet ver weg, maar dichtbij, levensecht en een grote schadepost. Er zullen altijd zaken zijn die misschien nog concreter dan deze klimaatverandering voelen voor veel inwoners en daarmee voorrang krijgen op de politieke agenda: volksgezondheid, het kwijtraken van banen en andere economische malaise, oorlogen, ongelukken. Bij veel van deze zaken kun je echter niet om klimaatverandering als één van de oorzaken of verergerende factoren heen.”

“We zijn op een punt beland dat we niet meer kunnen kiezen of we meer of minder weersextremen willen. Maar in hoe we schade en overlast in de toekomst zo veel mogelijk beperken valt wel iets te kiezen. Op die keuze willen we in dit nummer van Het Waterschap graag vanuit verschillende invalshoeken ingaan.”

Lees het magazine online

Of meld je aan als abonnee voor de papieren versie

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn