Nationaal Watertraineeship helpt talenten aan baan in watersector

20 juli 2020

Talenten aan een baan helpen in de watersector: daar zet het Nationaal Watertraineeship (NWT) op in met de campagne #Watertraineevanstart.

Het Nationaal Watertraineeship (NWT) stoomt onlangs afgestudeerde hbo- en wo-studenten klaar voor een carrière in de watersector. Door trainees zowel inhoudelijk als persoonlijk te begeleiden, leren ze het vak én zichzelf goed kennen. Onderdeel van het traineeship is een baan bij een organisatie in de watersector voor een periode van 2 jaar.

Werkplekken voor 15 talenten

In mei lanceerde het NWT de campagne #Watertraineevanstart. Het doel daarvan was om 3 talenten binnen een maand aan een baan te helpen. En dat is gelukt, vertelt Jaap Feil, oprichter van het NWT. De 3 talenten hebben allemaal een baan gevonden. De campagne krijgt nu een vervolg: het NWT gaat nu op zoek naar werkplekken voor 15 talenten.

Schijnwerpers

Het NWT biedt de watertalenten alle ruimte en middelen om zichzelf online te presenteren. Die schijnwerpers moeten ervoor zorgen dat ze zich in de kijker spelen bij organisaties in de watersector. De campagne wordt gesteund door de Unie van Waterschappen, Vewin, Stichting RIONED, Hoogwaterbeschermingsprogramma, KNW Waternetwerk en het Human Capital programma van de Topsector Water.

> Nationaal Watertraineeship

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn