Nieuw jeugddijkgraaf-duo gekozen

14 februari 2020

De jeugdbestuurders van waterschap Hollandse Delta Judith Meurs (16) en Mick Kruijff (17) zijn gekozen tot de nieuwe jeugddijkgraven van Nederland. Dit gebeurde tijdens een landelijke bijeenkomst van jeugdbestuurders van de waterschappen. Een bijzondere keuze, omdat het voor het eerst om een duo gaat.

Judith Meurs: “Voor Mick en mij was het heel natuurlijk om ons samen kandidaat te stellen. We vullen elkaar goed aan. Onze keuze was ook ingegeven omdat er in oktober een grote wereldwijde klimaattop georganiseerd wordt in Nederland. Met z’n tweeën kunnen wij daar meer werk voor verzetten. Iets dat meer dan de moeite waard is, gegeven de huidige klimaatveranderingen.”

Jeugddijkgraaf

De jeugdwaterschappers van Hollandse Delta nemen het stokje over van Jiska Taal die vanuit het Hoogheemraadschap Delfland afgelopen jaar voorzitter was. De functie is voor een jaar. Daarna wordt een nieuwe jeugddijkgraaf gekozen uit de bestuurders.

Invloed

Mick de Kruijff: “Met z’n tweeën kunnen we meer inhoudelijke aandacht geven aan deze functie. We hebben ons tot doel gesteld om tijdens onze bestuursperiode andere jongerenorganisaties aan te spreken. Samen met hen trekken wij op naar de Global Climate Adaptation Summit in oktober. We staan aan het begin van ons leven, we willen daar invloed op uitoefenen. Nu kunnen we dat.”

Jeugdwaterschap

De nieuwe jeugddijkgraven zijn voorzitter van het nationale jeugdwaterschapsbestuur. Dit bestuur bestaat uit jongeren tussen de 14 en 18 jaar afkomstig uit alle 21 waterschappen van Nederland. Het belangrijkste doel van de jonge bestuurders is om andere jongeren meer te leren over het waterschap. Afgelopen jaar vierde het jeugdwaterschapsbestuur zijn 10-jarige bestaan.

Volg het jeugdwaterschap ook op Instagram.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn