Nieuw landelijk jeugddijkgraaf-duo benoemd

3 juli 2020

Dijkgraaf Jan Bonjer van waterschap Hollandse Delta heeft Judith Meurs en Mick de Kruijff geïnstalleerd als jeugddijkgraven van Nederland. Judith en Mick zijn het eerste duo dat als jeugddijkgraaf is benoemd.

Het tweetal neemt het stokje over van Jiska Taal. Het afgelopen jaar was zij voorzitter namens het hoogheemraadschap van Delfland. Judith Meurs en Mick de Kruijff vertegenwoordigden de afgelopen 2 jaar waterschap Hollandse Delta als jeugdbestuurders.

Meer werk verzetten

Het was een logische keuze om zich samen kandidaat te stellen. “Met z’n tweeën kunnen we meer werk verzetten. Iets dat meer dan de moeite waard is, gegeven de huidige klimaatveranderingen”, zegt Judith.

Klimaatadaptatie

De jeugddijkgraven willen tijdens hun bestuursperiode andere jongerenorganisaties betrekken bij klimaatadaptatie en de waterschappen. Mick: “Via onder andere de Youth for Climate Adaptation Summit willen wij klimaatadaptatie en water op de kaart zetten bij de jeugd.”

Jeugdwaterschap

In 2009 heeft de Unie van Waterschappen het jeugdwaterschapsbestuur opgericht. Doel is om jongeren meer te betrekken bij het waterschapswerk. De bestuursleden zijn allemaal tussen de 14 en 18 jaar en afkomstig uit alle 21 waterschappen van Nederland. Zij vormen een brug tussen de jongeren en het bestuur van de waterschappen. Elk jaar kiezen zij uit hun midden een voorzitter, de nationale jeugddijkgraaf.

Themapagina Jeugdwaterschap
Instagram Jeugdwaterschap

Op de foto v.l.n.r.: Jiska Taal, Mick de Kruijff en Judith Meurs

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn