Nieuwe podcastserie: Overheden in de circulaire economie

30 juni 2020

Waterschappen werken volop mee aan een circulaire economie. Dat doen ze samen met de andere overheden. Wil je hier meer over weten? Luister dan naar de nieuwe podcastserie: Overheden in de circulaire economie.

In deze tweedelige podcastserie neemt Klaske Kruk van Circularities je mee in de wereld van circulaire economie bij decentrale overheden. Dat doet ze samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven en 3 bestuurders van waterschappen, provincies en gemeenten die streven naar een circulaire regio. Aan het woord komen:

  • Sander Mager, dagelijks bestuurder bij het waterschap Amstel Gooi en Vecht en bestuurslid van de Unie van Waterschappen;
  • Sander de Rouwe, gedeputeerde in de provincie Friesland en namens de 12 provincies de coördinator op het gebied van circulaire economie bij IPO;
  • Gert Vos, wethouder in de gemeente Hoogeveen en lid van de VNG-commissie Economie, Klimaat, Energie en Milieu.

Met hen bespreekt Klaske Kruk goede voorbeelden, aandachtspunten en de rollen die je als decentrale overheid kan spelen in een circulaire economie. En wat de samenwerkingsmogelijkheden zijn. Ze evalueert wat gezonde ambities zijn bij circulair beleid en hoe je beleid maakt dat daadwerkelijk te realiseren is.

Podcast 1

Over de noodzaak van een circulaire economie voor decentrale overheden, over denkfouten en over de rollen die je als decentrale overheid kan spelen in een circulaire economie.

Podcast 2

Over het formuleren van zinvolle ambities: hoe zorg je dat je plannen maakt die daarna ook nog goed uitgevoerd kunnen worden? En welke partners heb je dan nodig?

Waar luister je de podcasts?

Circularities

Spotify

Apple Podcast

Soundcloud: podcast 1

Soundcloud: podcast 2

Deze podcasts worden aangeboden door Circularities, IPO, VNG en de Unie van Waterschappen, met een bijdrage van het Interbestuurlijk Programma.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn