Opnieuw hoge waterstanden

12 maart 2020

De Rijn, de Maas en het IJsselmeergebied hebben opnieuw te maken met hoge waterstanden door regenval in heel Europa. Wat zijn de verwachtingen voor de komende dagen en wat doen de waterschappen?

Voor de Rijn, de Maas en het IJsselmeergebied geldt kleurcode groen tot geel: licht verhoogd tot verhoogd. Bij deze waterstanden nemen de waterschappen en andere betrokken organisaties enkele standaardmaatregelen.

Geen overstroming Roer

De verwachting is dat het water in de Maas en de Roer weer gaat zakken. Woensdagnacht was er nog risico op overstroming van de Roer. Waterschap Limburg heeft daarom preventieve maatregelen genomen (o.a. doorgangen afsluiten en big bags plaatsen).

Rijn en IJsselmeergebied

In de Rijn wordt nog wel een lichte stijging van het water verwacht. Ook in het IJsselmeergebied, bij de IJssel-Vechtmonding, wordt een stijging verwacht. Mogelijk wordt de stormvloedkering Ramspol dan afgesloten.

Mogelijk lichte wateroverlast

Op verschillende locaties kan wel sprake zijn van lichte wateroverlast, zoals water op de kade, bijvoorbeeld in Dordrecht en Vlaardingen.

De waterschappen houden de situatie in hun gebied in de gaten. Meer informatie over de maatregelen van de waterschappen is te vinden op hun website. Op waterschappen.nl is een overzicht met alle waterschappen te vinden en kun je via je postcode jouw waterschap vinden.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn