Samen doorbouwen aan Nederland

6 mei 2020

De Unie van Waterschappen heeft de verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’ ondertekend. Hiermee verklaren de waterschappen dat zij hun eigen aanbestedingen en opdrachten voor bouwprojecten door laten gaan, ook tijdens de coronacrisis.

De verklaring is opgesteld door de overheid, de bouw- en technieksector, banken en brancheverenigingen. De verklaring komt voort uit de gesprekken die minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) voert met de partijen om de impact van het coronavirus op de sector en de Nederlandse economie te beperken.

Toine Poppelaars, bestuurslid Unie van Waterschappen: “Het werken aan schoon en voldoende water en veilige dijken moet altijd doorgaan. Daarnaast voelen waterschappen zich verantwoordelijk voor de continuïteit van de Grond- Weg- en Waterbouwsector. Tot nu toe lukt het goed om het werk te continueren. Daarbij letten we er wel op dat de gezondheid van onze medewerkers en die van onze opdrachtnemers bewaakt wordt.”

Steun aan de bouw

Doordat het kabinet digitaal vergaderen en digitale besluitvorming mogelijk heeft gemaakt, kan ook de opdrachtverlening en vergunningverlening van waterschappen aan bedrijven doorgaan. Zo gaat het werk door. Om bedrijven verder te steunen betalen veel waterschappen facturen sneller, ruim voor de vervaldatum.

Bekijk de gemeenschappelijke verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn