Tijdschrift Het Waterschap over de waterschapsverkiezingen

2 maart 2023

Op 2 maart is tijdschrift Het Waterschap weer verschenen. In dit nummer staan dit keer de waterschapsverkiezingen centraal. Een mooi nummer dus om vóór 15 maart te lezen.

Het Waterschap liep bijvoorbeeld een dagje mee met het Projectteam Waterschapsverkiezingen van het hoogheemraadschap Schieland en De Krimpenerwaard. Piet Boesberg en Sabine Joling zijn er al een tijd druk mee bezig: kandidatenlijsten controleren, een stemhulp in elkaar zetten en inwoners aanzetten tot stemmen.

Ondernemend Water

Ook komen de initiatiefnemers van de nieuwe, speciaal opgerichte partij Ondernemend Water aan het woord. Deze lijst is opgezet in reactie op de recente wetswijziging waarbij de geborgde bestuurszetels voor bedrijven zijn geschrapt.

Kijkje achter de schermen

En voor de tweede achtereenvolgende keer heeft communicatiebureau GH+O samen met de waterschappen een campagne opgezet om mensen op 15 maart naar de stembus te trekken. In dit nummer krijg je een kijkje achter de schermen.

En verder

Naast de waterschapsverkiezingen komen er ook andere onderwerpen aan bod:

  • Kamerleden Laura Bromet en Tjeerd de Groot blikken terug en vooruit blikken terug op de wetswijziging geborgde zetels.
  • Beleidsadviseur waterveiligheid Hanneke Kloosterboer maakte indruk met haar passie voor de waterwereld tijdens de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar-verkiezing.
  • Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseerde afgelopen jaar een bijzondere verkiezing voor een nieuwe jeugdbestuurder.

Lees Het Waterschap online

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn