Tijdschrift ‘Het Waterschap’ over klimaatverandering

2 juni 2022

Het nieuwe nummer van tijdschrift Het Waterschap is op 2 juni verschenen. Het thema is klimaatverandering. Maar natuurlijk is er ook aandacht voor andere onderwerpen. Het blad is op papier en online te lezen.

We kunnen nog iets doen aan de gevolgen van klimaatverandering, maar we moeten wel opschieten. Ook de waterschappen! Dat betogen Rob van Dorland van het KNMI en Marjolijn Haasnoot van Deltares in het artikel ‘Haast is geboden’.

Ministeriële column

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, schreef speciaal voor Het Waterschap een column. Hij noemt waterschappen als een belangrijke schakel bij het tegengaan van klimaatverandering.

Klimaat in de stad

Ook het leven in steden verandert ingrijpend door klimaatverandering. Jurgen Bals, gebiedsmanager bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, vertelt wat zijn waterschap doet om een vuist te maken tegen klimaatverandering.

En verder…

  • vertellen 4 jonge waterschapsbestuurders waarom ze op jonge leeftijd actief zijn geworden bij een waterschap;
  • weet aquatisch ecoloog Peter Paul Schollema van waterschap Hunze en Aa’s waarom een echte waterschapper alleen op vakantie naar de Sahara kan;
  • kun je zien wat er was gebeurd als de extreem zware neerslag in juli vorig jaar niet in Limburg maar ergens anders in Nederland was gevallen.

Kortom

Lees ‘Het Waterschap’ helemaal

Abonnement

Werk je bij één van de waterschappen en wil je de papieren uitgave gratis lezen? Neem een abonnement.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn