Vaticaan toont interesse in Blue Deal

7 februari 2020

Op uitnodiging van het Vaticaan heeft een afvaardiging van de Unie van Waterschappen op 7 februari kardinaal Peter Kodwo Appiah Turkson ontmoet om te vertellen over de Blue Deal. De kardinaal is de belangrijkste adviseur van de paus op het gebied van het klimaat.

Bestuurslid Hein Pieper en MT-lid Mark van der Werf van de Unie van Waterschappen spraken vandaag met de kardinaal in Vaticaanstad. De kardinaal erkent dat goed waterbeheer essentieel is voor het voortbestaan van de mensheid en de planeet. Hij toonde grote interesse voor het internationale programma van de 21 waterschappen in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Kardinaal

Kardinaal Turkson reist de wereld over om de encycliek ‘Laudato si’ (Geprezen zijt Gij) uit te leggen. Het is het document uit 2015 waarmee paus Franciscus opriep tot actie om klimaatverandering tegen te gaan. De kardinaal staat aan het hoofd van de Dicasterie voor de Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling.

Blue Deal

De ambitie van de Blue Deal is om 20 miljoen mensen wereldwijd toegang te geven tot voldoende, schoon en veilig water. Onder de internationale vlag van Dutch Water Authorities staan de waterschappen met een bijdrage van de ministeries voor een langere periode een regionale of nationale waterbeheerder bij. Samen versterken ze 3 cruciale onderdelen van goed waterbeheer: voldoende kennis en expertise, een goed functionerende organisatie en samenwerking met de belangrijkste stakeholders.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn