Waterschappen toegevoegd aan lijst cruciale beroepsgroepen

23 maart 2020

Rond de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in Nederland heeft de Rijksoverheid bepaald welke cruciale beroepsgroepen de samenleving draaiende houden. Het gaat daarbij om beroepsgroepen die in deze situatie vragen om continue bezetting. De waterschappen zijn nu toegevoegd aan de lijst.

Dit is belangrijk omdat het werk van de waterschappen door moet gaan. De waterschappen nemen al maatregelen waarbij bijvoorbeeld belangrijke functies in ploegendiensten of afgezonderd van elkaar worden gedaan. Concreet gaat het om maatregelen die ervoor zorgen dat de waterschappen hun taken gewoon kunnen blijven doen.

Wisselroosters

Zo werken bijvoorbeeld peilbeheerders nu in wisselroosters. Dat geldt ook voor medewerkers die in de proceskamers van de waterzuivering werken. Zo houden we de dijken sterk, en gaat het zuiveren van het afvalwater en het beheer en onderhoud van het watersysteem door.

Kinderopvang

Door het toevoegen van de waterschappen aan de cruciale beroepsgroepen is het bijvoorbeeld mogelijk dat kinderen van waterschapsmedewerkers terecht kunnen in de noodopvang. Zodat hun ouders hun belangrijke werk kunnen blijven doen.

Overzicht van cruciale beroepsgroepen

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn