Waterschappers zijn betrokken en bevlogen medewerkers

28 januari 2020

Medewerkers bij de waterschappen zijn betrokken bij de organisatie en bevlogen in hun werk. Dat blijkt uit het sectoraal medewerkersonderzoek 2019 in de sector waterschappen.

Het maatschappelijk belang van hun werk is een belangrijke drijfveer voor waterschappers en maakt het werken voor de waterschappen aantrekkelijk.

Persoonlijke ontwikkeling

Er zijn veel mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en medewerkers voelen zich daarin ondersteund door de organisatie. Er heerst over het algemeen een sociaal veilig arbeidsklimaat waar veel ruimte is voor autonomie en zelfstandig werken.

Hoge respons

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het A&O-fonds Waterschappen. Aan het onderzoek, uitgevoerd onder 20 waterschappen en 3 gelieerde organisaties, deden 7.637 medewerkers mee. Een respons van 73%.

14.000 collega’s

Toine Poppelaars, voorzitter van de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw), is niet verbaasd over de resultaten uit het onderzoek: “Ik merk aan de medewerkers in de waterschapssector dat zij betrokken en bevlogen zijn. Het is mooi om dat in de resultaten van het onderzoek terug te zien. Ik ben er trots op dat ik, samen met 14.000 collega’s, werk in een mooie sector die er echt toe doet.”

Lees meer over het onderzoek op de website van de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw).

Ook werken bij een waterschap? Ga naar de vacaturepagina van de waterschappen

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn