De toekomst van ons water: volop dilemma’s

Bijeenkomst
Datum: 21 februari 2023
Tijd: 17:00 - 19:00
Locatie: De Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, 2514 AP Den Haag
Organisatie: De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met de Unie van Waterschappen en het Hoogheemraadschap van Rijnland

De waterschappen staan de komende jaren voor grote wateruitdagingen. Bij de aanstaande waterschapsverkiezingen op 15 maart gaat het om belangrijke keuzes. Deze hebben te maken met grote vraagstukken als: de gevolgen van extreem weer, de invloed van water op de inrichting van Nederland en de zorg voor schoon water.

Daarbij worden we geconfronteerd met lastige dilemma’s als: Nog hogere dijken of moeten wij zelf wijken? Vooraf investeren of achteraf repareren? Overal bouwen of rekening houden met water? Alleen veiligheid of ook vermaak? Super schoon water of schoon genoeg? Gedrag aanpassen of meer belasting? Volop dilemma’s dus, waarover in debat wordt gegaan tijdens Reuring!Café, een initiatief van de de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM).

Voor wie?

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Met wie?

Meindert Smallenbroek, algemeen directeur bij de Unie van Waterschappen, en Mariël Middendorp, secretaris-algemeen directeur van het Hoogheemraadschap van Rijnland, zijn de hosts van de avond.

De panelleden zijn:

  • Rogier van der Sande (Voorzitter Unie van Waterschappen)
  • Jaap Slootmaker (DG Water & Bodem bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
  • Marleen Hermans (Hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw aan TU Delft)
  • Hans van den Heuvel (Algemeen directeur bij LTO Nederland)
  • Laura Bromet (Tweede Kamerlid GroenLinks) (haar aanwezigheid is afhankelijk van de Kameragenda en dus onder voorbehoud.)

Meer informatie en aanmelden

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn