KNW Najaarscongres 2023

Congres
Datum: 24 november 2023
Tijd: 09:30 - 17:00
Locatie: Theater Buitensoos, Stationsplein 1, Zwolle
Organisatie: Koninklijke Nederlands Waternetwerk (KNW)

Vrijdag 24 november is het najaarscongres van het Koninklijke Nederlands Waternetwerk (KNW) in Zwolle. Het thema van het congres is water en bodem sturend, met als centrale vraag: hoe geven we water en bodem een stem?

“Bodem en water moeten onze inrichting sturen in plaats van andersom. Dat vergt een verandering van denken, tradities en werkprocessen”, schrijft de organisatie. Tijdens het congres gaan verschillende sprekers met elkaar en het publiek in gesprek over de vraag hoe dit concreet in de praktijk te brengen. “Hoe komen we tot een effectieve, integrale aanpak en lange termijnvisie? Kom ook en denk mee.”

Programma

Het ochtendprogramma is plenair, met 3 keynote sprekers: Gijs van de Boomen (CEO Kuiper Compagnons), Onno Dwars (CEO Ballast Nedam Development) en Barbara Joziasse (Algemene Rekenkamer). “Gebiedsontwikkeling gaat verder dan alleen vastgoedontwikkeling”, zegt Dwars. “Wij ontwikkelen de leefomgeving van morgen. Het gaat om het ontwerpen van een complete leefomgeving, waar mensen uiteindelijk langer gezond en gelukkig kunnen leven.”

Het middagprogramma biedt keuze uit verschillende interactieve werksessies. Er is een informatiemarkt en afsluitend een netwerkborrel. Tijdens het Najaarscongres is ook de prijsuitreiking van de Waternetwerk MBO-prijs, de BSc en MSc Scriptieprijs en de NWT Projectprijs.

> Bekijk het uitgebreide programma

> Meld je aan voor het KNW Najaarscongres

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn