Landelijke Inkoopdag Waterschappen

Bijeenkomst
Datum: 9 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 16:00
Locatie: Ir. D.F. Woudgemaal (Lemmer)
Organisatie: (Unie van) Waterschappen

Op maandag 9 oktober is de Landelijke Inkoopdag Waterschappen. In de meest toepasselijke omgeving geven we een impuls aan een toekomstbestendige inkooppraktijk. We zijn te gast in het Ir. D.F. Woudagemaal, aan het IJsselmeer in Lemmer.

Artificial intelligence

Als paddenstoelen schieten algoritmes en toepassingen van kunstmatige intelligentie uit de grond en je wordt (dagelijks) gebombardeerd met nieuwsberichten over Artificial Intelligence. Keynote speaker Achraf Talhaoui is Managing Partner Digital Procurement bij Adviesbureau Qando en geeft trainingen over de impact van artificial intelligence op inkoopprocessen, onder meer via Nevi.
Hoewel artificial intelligence (AI) in inkoop niet nieuw is, zal kunstmatige intelligentie in de komende jaren meer en meer ingezet worden binnen inkoop.

AI binnen het inkoopproces

Achraf geeft ons voorbeelden van de toepassing van AI binnen het gehele inkoopproces, o.a. binnen sourcing, contractmanagement, bij onderhandelingen en bij het verwerken van facturen. Is AI een bedreiging of een kans? Zorgt kunstmatige intelligentie ervoor dat inkoop écht een strategische rol kan spelen in een organisatie? Of maakt Artificial Intelligence contractmanagement juist overbodig? En kan Artificial intelligence inkoopprocessen efficiënter maken of juist effectiever? Wat doen andere inkooporganisaties nu al? En wat gebeurt er bij leveranciers aan de sales- en marketing kant?

Deelsessies

Verder nemen we in 3 deelsessies een kijkje in de toekomst van ons vakgebied:


Toekomstgericht contractmanagement, Albert Geuchies, contractmanager bij de Rijkscategorie Datacenters
Waterschappen staan voor steeds grotere uitdagingen; aanpassen aan het klimaat, energietransitie en zoiets als de omgevingswet. Hoe richt je contractmanagement zo in dat je wendbaar en veerkrachtig bent om genoemde uitdagingen het hoofd te bieden en wat betekent dat voor je mensen?


Nóg Beter Aanbesteden, Tjeerd Planting, Regiomanager Noord-Nederland van het programma Beter Aanbesteden
Het programma Beter Aanbesteden wil de inkooppraktijk verder professionaliseren en de samenwerking tussen publieke opdrachtgevers en ondernemers verbeteren. Want beter aanbesteden is rekening houden met elkaars belangen. Elkaar goed kennen, begrijpen en waarderen. In deze sessie kijken we naar verschillende mogelijkheden om nóg beter aan te besteden, onderwerpen die op een interactieve manier worden besproken zijn o.a. Aanbesteden op 3A4, Samenwerking, betrekken lokale MKB’ers en de mogelijkheden van het voeren van een dialoog (voor, tijdens en na aanbesteding).


• Rondleiding
Natuurlijk willen we het Ir. D.F. Woudagemaal niet verlaten zonder een rondleiding door het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld, dat stamt uit 1920 en sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze monumentale stoomreus wordt bij te hoge waterstanden nog altijd ingezet door Wetterskip Fryslân om te zorgen voor droge voeten in Friesland. Een ‘must-see’ voor elke echte waterschapper.

Aanmelden

Het evenement is speciaal voor waterschappers. De inloop is vanaf 10.00 uur. Om 10.30 uur starten we met elkaar. Rond 15.45 uur is er een gezellige afsluitende borrel.

> Naar het aanmeldformulier

Bereikbaarheid

Het gemaal ligt aan de provinciale weg N359 en aan het IJsselmeer, iets buiten Lemmer (richting Balk). Vooraan bij de weg aan de Plattedijk kun je de auto gratis parkeren. Vanaf hier loop je in minder dan 10 minuten naar de ingang. Voor mindervaliden is er parkeerruimte op het eigen terrein tegenover het bezoekerscentrum. De dichtstbijzijnde bushalte is Lemmer, Ir. D.F. Woudagemaal en is op loopafstand van het gemaal.

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij Henkjan van Meer, beleidsadviseur bij de Unie van Waterschappen, via hmeer@uvw.nl.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn