Samen bouwen aan duurzaamheid, bij InnovA58 gebeurt het

Kennissessie
Datum: 5 juli 2023
Tijd: 12:00 - 17:00
Locatie: Waterschap De Dommel
Organisatie: Platform WOW, Rijkswaterstaat, waterschap De Dommel

Platform WOW organiseert samen met Rijkswaterstaat project InnovA58 en Waterschap De Dommel een (fysieke) kennissessie over de duurzame innovaties die op het innovatieterrein van Rijkswaterstaat langs de snelweg A58 plaatsvinden.

100% klimaatneutraal en circulair werken

Innoveren is experimenteren, onderzoeken, aanpassen en testen. Met één doel: in 2030 willen we als weg- en waterbeheerders 100% klimaatneutraal en circulair werken. Dat is een forse ambitie. InnovA58 heeft de opdracht om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren met haar proeftuinen: innovatiestrook, de verzorgingsplaats 2.0, een symbiotisch paviljoen en een waterberging. Praktisch, concreet en vooral samen.

Innoveren = samenwerken

Want écht innoveren, dat vraagt om samenwerken, leren en kennis delen met marktpartijen, kennisinstellingen, medeoverheden én de eigen organisatie. Rijkswaterstaters door heel het land kunnen gebruik maken van de ervaringen bij InnovA58, maar zeker ook andere weg- en waterbeheerders. Waterschap De Dommel heeft recent en naar tevredenheid een innovatie uitgetest in de proeftuin. Een mooie praktijkervaring die ook aan bod komt op 5 juli.

Ervaringen delen

InnovA58 deelt graag haar ervaringen: wat zijn de mogelijkheden bij het project, wanneer zijn ideeën geschikt voor de proeftuinen en hoe worden innovaties na een proefperiode verder gebracht? Welke resultaten zijn al behaald?

Het programma op hoofdlijnen

  • Rijkswaterstaat InnovA58: Aanleiding, opzet en eerste resultaten van de proeftuin InnovA58 door Rijkswaterstaat
  • Waterschap de Dommel: Delen van ervaringen met de proeftuin door Waterschap de Dommel
  • Discussie/brainstorm in deelgroepen: delen voorbeelden van het opschalen innovaties, wat past er bij de proeftuin InnovA58?
  • Naar buiten (optioneel): om 15.00 uur kun je mee met een rondleiding en krijg je een toelichting op verzorgingsplaats Kloosters door Rijkswaterstaat.

Uiteraard is er deze middag volop ruimte voor interactie en ontmoeting.

Voor wie?

De sessie is bedoeld voor weg- en waterbeherende overheden, marktpartijen zijn ook welkom. Er is een maximum aantal plekken beschikbaar. Bij veel interesse krijgen medewerkers van de overheid voorrang. Platform WOW kijkt ernaar uit om je te verwelkomen bij waterschap de Dommel!

>meer informatie en aanmelden

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn