Steenwegsessie Waterveiligheid ‘Over mijn dijk’

Bijeenkomst
Datum: 21 november 2022
Tijd: 17:00 - 21:30
Locatie: Museum de Speelklok, Steenweg 6, Utrecht
Organisatie: Unie van Waterschappen

Klimaatgeneraal Tom Middendorp over waterveiligheid

Waterveiligheid is nog steeds vanzelfsprekend voor veel Nederlanders. Een prachtige pluim voor iedere dijkwerker. Samen met andere overheden doen de waterschappen er alles aan om dat ook in de toekomst zo te houden. Klimaatverandering, een stijgende zeespiegel, schaarste, toenemende druk op de ruimte en andere ontwikkelingen vragen echter om een andere context van waterveiligheid. Samen staan we voor de prachtige uitdaging om droge voeten in Nederland te blijven houden.

Klimaatgeneraal en veiligheid

Tijdens de Steenwegsessie in museum de Speelklok in Utrecht op maandagavond 21 november kijken we samen met klimaatgeneraal Tom Middendorp naar de toekomst en ‘over onze dijken’. Als Commandant der Strijdkrachten zag Middendorp hoe overstromingen, droogte en waterschaarste kunnen leiden tot conflicten. ‘De wereldbevolking verdubbelt deze eeuw, terwijl we nu al tekorten hebben aan water en voedsel. Oogsten mislukken door droogte of overstromingen. Als we ons onvoldoende aanpassen aan het veranderende klimaat, ontstaan er veel conflicten’.

Inspireren en in gesprek

Aan de hand van de vele inzichten van Tom Middendorp gaan we samen met hem en gespreksleider Maarten Bouwhuis graag met u en andere bestuursleden van waterschappen in gesprek. Hoe kijken we als waterschappen naar de toekomst van waterveiligheid in Nederland? Het belooft een hoopvolle en inspirerende avond te worden waarin er ook ruimte is om te netwerken.

Globaal programma

17:00 – 18:45 Ontvangst met soep en luxe broodjes
19:00 – 20:30 Start programma, met o.a. klimaatgeneraal Tom Middendorp
20:30 – 21:30 Borrel

Aanmelden

Meld u hier aan voor deze informele bijeenkomst.


Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn