Waterbestendige infrastructuur: Canada en Nederland vergeleken

Webinar
Datum: 20 mei 2022
Tijd: 16:00 - 17:00
Locatie: Online
Organisatie: Platform WOW

Extreme regenval, hele lange droge periodes of hevige stormen: niet alleen in Nederland worden we steeds vaker geconfronteerd met de effecten van klimaatverandering. Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging, waarvan de gevolgen in andere delen van de wereld vaak nog heftiger zijn dan hier. Overal ter wereld werken dagelijks knappe koppen aan oplossingen om de consequenties zoveel mogelijk tegen te gaan.

Hoe pakken zij dit aan? Is de buitenlandse aanpak vergelijkbaar met die van ons en wat kunnen we van elkaar leren? Van 22 april tot en met 18 november organiseert Platform WOW een internationale, Engelstalige webinarreeks waarin de Nederlandse en buitenlandse aanpak naast elkaar gepresenteerd worden.

Je ontdekt op welke manier er in Canada klimaatbestendige infrastructuur wordt gerealiseerd, hoe ze Australië werken met data om te voorspellen waar in het systeem ingegrepen dient te worden, hoe verschillende Europese steden werken aan circulair water en nog veel meer.

Programma 20 mei

Dit webinar gaat over het aanpassen van infrastructuur aan nieuwe omstandigheden veroorzaakt door klimaatverandering in Canada en Nederland. Floris van Den Boogaard en Darren Swanson gaan specifiek in op de droogte en extreme regenval.

Meer informatie en aanmelden

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn