Week van Ons Water

Bijeenkomst
Datum: 27 april 2024
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Heel Nederland
Organisatie: Ons Water

In de meivakantie organiseert Ons Water weer de voorjaareditie van de Week van Ons Water. Van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei zijn er weer veel leuke en leerzame activiteiten door het hele land voor jong en oud. Denk aan een rondleiding op een gemaal of rioolwaterzuivering, een bezoek aan een watermuseum, een fluistervaartocht of een leerzame excursie.

Dit jaar staan klimaatadaptatie en het vergroenen van tuinen centraal tijdens de Week van Ons Water. En zoals ieder jaar valt de Week van Ons Water samen met het NK Tegelwippen. Bekijk hieronder een overzicht van de activiteiten van de waterschappen.

> Bekijk het complete overzicht bij Ons Water

Op pad met waterschappen

Het hoogheemraadschap van Delfland bestaat dit jaar 735 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het hoogheemraadschap tijdens de Week van Ons Water de lezing, rondleiding en spel Wij &  Toen, Nu & Later op woensdag 1, vrijdag 3 en maandag 6 mei.

Ook waterschap Vallei en Veluwe organiseert verschillende activiteiten: onder meer het jeugdevent Kun je water sturen? op woensdag 1 mei, de open dagen bij gemaal Eemnes op zaterdag 11 en zondag 12 mei en de Waterwandeling gemaal Terwolde op woensdagmiddag 8 mei.

Regio-edities

Dit jaar zijn er ook een aantal speciale regio-edities van de Week van Ons Water te bezoeken, zoals de Twentse Waterweken en verschillende activiteiten in de Drechtsteden.

> Lees meer over de Week van Ons Water op waterschappen.nl

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn