Workshop ‘Klaar voor de Toekomst’

Bijeenkomst
Datum: 7 februari 2024
Tijd: 13:00 - 17:00
Locatie: Het Waterschapshuis, Amersfoort
Organisatie: FUTUR en het A&O Fonds Waterschappen

Woensdag 7 februari organiseert FUTUR samen met het A&O Fonds Waterschappen de workshop ‘Klaar voor de Toekomst’ over hoe digitale transformatie een rol speelt binnen je eigen werk en je eigen organisatie en wat dat van jou en je team vraagt. Die workshop vindt plaats bij Het Waterschapshuis in Amersfoort en is bedoeld voor jonge waterwerkers onder de 36.

Digitalisering, robotisering en AI in watersector

Het werk binnen de sector waterschappen verandert. Digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie (AI) hebben invloed. Maar ook sociale veranderingen en nieuwe inzichten hebben onmiskenbaar effect op ons werk. Tegelijkertijd is de behoefte aan menselijk contact groter dan ooit.

De vraag is hoe het werk van jouzelf, je team en jouw organisatie verandert. Welke kennis en vaardigheden zijn nodig om in de toekomst goed te blijven functioneren? Wat betekenen ontwikkelingen voor jou en wat kun je zelf doen? Dat gaan we samen ontdekken in de workshop ‘Klaar voor de toekomst’, georganiseerd door FUTUR en het A&O Fonds Waterschappen.

Programma

De workshop start met een keynote van Jan-Willem Wesselink, projectmanager van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Hij werkt aan het vraagstuk hoe digitalisering en technologisering onze steden, regio’s en dorpen de komende jaren ingrijpend veranderen en wat er nodig is om dat zo goed mogelijk te laten verlopen. Hij geeft een prikkelend perspectief van buiten de sector mee om dat vervolgens te vertalen naar je eigen werk en organisatie. Daarna gaan we onder leiding van Erika Nehmelman en FUTUR interactief aan de slag met de toekomst van ons vakgebied. En uiteraard gaan we in op de vraag hoe je zelf vervolg kunt geven aan de sessie.

Voor wie?

Deze workshop is voor jonge waterwerkers (tot 36 jaar) die graag mee willen denken over de watersector van de toekomst. Tijdens de workshop inspireer jij anderen en word je geïnspireerd, we denken samen na over (digitale) veranderingen en wat dat betekent voor ons werk.

Praktisch

  • Datum: 7 februari 2024
  • Locatie: Het Waterschapshuis, Amersfoort
  • Tijd: 13.00 – 17.00 (inclusief lunch vanaf 12.15 uur)
  • Deelnemers: 20

Inschrijven

> Ga naar het inschrijfformulier

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn