60 innovaties aangemeld voor Waterinnovatieprijs

17 november 2023

Tot en met zondag 12 november konden waterschappers, bedrijven, start-ups, kennis- en onderwijsinstellingen, non-profitorganisaties en vernieuwers van jong tot oud hun innovaties indienen voor de Waterinnovatieprijs 2023/’24. Dit is de prijs voor innovaties die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. In totaal werden er 60 innovaties ingestuurd, verdeeld over 4 categorieën.

Aankondiging waterinnovatieprijs2023/24
Aankondiging waterinnovatieprijs2023/24

Iedere 2 jaar reiken de Unie van Waterschappen, het Waterschapshuis, de Nederlandse Waterschapsbank en STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer) de Waterinnovatieprijs uit. De inzendingen zijn verdeeld over 4 categorieën: briljantjes, gezonde leefomgeving, water en bodem sturend, en dijken van de toekomst. Een deskundige jury reikt per categorie een juryprijs uit en alle genomineerden maken kans op de publieksprijs.

> Bekijk alle inzendingen per categorie

Juryprijs

Een pre-jury bepaalt momenteel de definitieve categorie-indeling. Samen met de hoofdjury nomineren ze vervolgens per categorie de beste 3 inzendingen. In de week van 18 december maken ze de 12 genomineerden bekend.

Juryleden stellen zich voor

De  jury bestaat uit Annemieke Nijhof (algemeen directeur Deltares), Merle de Kreuk (hoogleraar waterkwaliteit aan de TU Delft), Katja Portegies (directeur Veiligheid en Water bij Rijkswaterstaat), Lidwin van Velden (CEO bij de Nederlandse Waterschapsbank), Cees Buisman (wetenschappelijk directeur bij Wetsus) en Katheleen Poels (hoofd adviesgroep watermanagement bij Royal HaskoningDHV). Binnenkort stellen zij zich uitgebreid voor.

Publieksprijs

De in totaal 12 genomineerden maken kans op de publieksprijs. Stemmen kan vanaf 22 december via waterinnovatieprijs.nl.

Uitreiking op Waterinnovatiefestival

De Waterinnovatieprijs wordt 1 februari 2024 uitgereikt tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Alle genomineerden krijgen dan de kans hun innovatie presenteren. Daarnaast vertellen diverse sprekers over het belang van innovatie voor slim, efficiënt en duurzaam waterbeheer.

> Lees meer over de Waterinnovatieprijs


Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn