Waterinnovatieprijs draagt bij aan bekendheid Energiedamwand

28 september 2023

Wie wint de Waterinnovatieprijs 2023/24? Tot en met 5 november kunnen waterschappers, bedrijven, startups, kennis- en onderwijsinstellingen, non-profitorganisaties en andere innovators van jong tot oud hun innovaties indienen. Wat de prijs de winnaars oplevert? De Energiedamwand is een systeem dat stalen damwanden transformeert tot duurzame bronnen van warmte en is winnaar van de Waterinnovatieprijs 2021. De Waterinnovatieprijs leverde een mooie bijdrage aan de bekendheid en doorontwikkeling van de Energiedamwand.

Winaar waterinnovatieprijs 2021 Energiedamwand
Winaar waterinnovatieprijs 2021 Energiedamwand

De Energiedamwand

Energiedamwand Nederland bv is de winnaar van de Waterinnovatieprijs 2021. Hun innovatie, de Energiedamwand, werd bekroond in de categorie ‘Klimaatneutraliteit’. De Energiedamwand is een systeem dat ervoor zorgt dat een dam transformeert in een duurzame bron van warmte die 50 tot 100 jaar meegaat. De prijs heeft voor meer aandacht gezorgd. De winnaar noemt het de eerste stap naar grotere naamsbekendheid. Maar dat is niet alles! er zijn ook een aantal projecten in uitvoering gegaan. Zo wordt toegelicht dat de Energiedamwanden een nieuwbouwproject van duurzame warmte zullen voorzien.

Gezond water, gezonde bodem

We nemen in de video een kijkje bij Energiedamwand Nederland. Dit bedrijf won met hun innovatie, de Energiedamwand, de Waterinnovatieprijs 2021 in de categorie ‘Klimaatneutraliteit’. Korneel de Jong vertelt dat de prijs voor meer aandacht heeft gezorgd. Hij noemt het de eerste stap naar grotere naamsbekendheid. Maar dat is niet alles. Daarnaast zijn een paar projecten in uitvoering gegaan. Patrick Stoelhorst legt uit dat de Energiedamwanden een nieuwbouwproject van duurzame warmte zullen voorzien.

Briljante oplossingen (van klein formaat)

Dagelijks bedenken waterschappers allerlei slimme, technische of praktische oplossingen om het werk voor schoon, voldoende en veilig water nog efficiënter te kunnen doen. Als vanzelfsprekend worden deze uitvindingen toegepast in de praktijk, maar eigenlijk verdienen ze veel meer aandacht. Ken jij zo’n kleine, maar succesvolle uitvinding van een collega waarvan andere waterschappen ook kunnen profiteren? Of heb je zelf een oplossing bedacht om waterschapswerk of een ondersteunende dienst beter, goedkoper of sneller uit te voeren? Meld ze aan voor de waterinnovatieprijs 2023/24! Ook zijn we op zoek naar nieuwe oplossingen voor onze taken en wateropgaven voor goed waterbeheer. Binnen de categorieën ‘gezonde leefomgeving’, ‘de dijken van de toekomst’ en ‘water en bodem sturend’ gaan we die verzamelen. Kijk op waterinnovatieprijs.nl of winnovatie.nl voor een uitgebreide uitleg over de 4 categorieën en hoe je kunt meedoen.

Waarom een innovatieprijs?

Door continu te innoveren worden de taken en opgaven voor voldoende, schoon en veilig water nog slimmer, beter en goedkoper opgelost. Op winnovatie.nl, met de Waterinnovatieprijs en het Waterinnovatiefestival wisselen de 21 waterschappen innovaties, kennis en ervaringen uit. Met elkaar en met en de bedrijven waarmee ze samenwerken. Zo leren ze van elkaar.

Inschrijvingen

De inschrijving voor de Waterinnovatieprijs 2023/24 is tot en met 5 november geopend. De prijs wordt op 1 februari 2024 uitgereikt op het Waterinnovatiefestival in Utrecht.

> Ga naar waterinnovatieprijs.nl
> Ga naar winnovatie.nl

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn