Waterschappen aan de bak vanwege hoosbuien

5 juli 2021

Waar de afgelopen 3 zomers in het teken stonden van langdurig droge en hete periodes, kenmerkt de zomer van 2021 zich tot nu toe door hoosbuien die plaatselijk voor veel schade kunnen zorgen. Dit betekent alle hens aan dek bij de waterschappen.

Ook dit weekend was het weer raak. In onder meer Groningen, Drenthe en Limburg stonden straten blank door hoosbuien. In Dalfsen pompten gemalen van waterschap Drents Overijsselse Delta de grote hoeveelheden water weg en controleerde het waterschap de kwaliteit van het water in de straten. Het waterschap adviseert inwoners contact met het water te mijden.

Gevaarlijke situaties

Op diverse plekken in Limburg zorgden modder- en waterstromen voor gevaarlijke situaties en liepen straten, en kelders onder water. Buffers van waterschap Limburg stroomden vol en beken hebben verhoogde afvoeren. Het waterschap houdt vanwege de hevige regenval de afvoeren in de beken in heel Limburg nauwlettend in de gaten en komt waar nodig in actie.

Schade door wateroverlast

Waterschap Limburg probeert nu met 17 tips om wateroverlast te voorkomen (pdf) inwoners te helpen bij het inperken van schade. Maar wat als er al schade is? De Unie van Waterschappen bracht in kaart hoe het afhandelen van schade door wateroverlast in zijn werk gaat.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn