Darian Tetterode Ravestein geïnstalleerd als nieuwe landelijke jeugddijkgraaf

14 december 2023

Darian Tetterode Ravestein (17) is sinds 13 december de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. Hij is tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier geïnstalleerd. Het komende jaar is hij de voorzitter van het Jeugdwaterschap.

jeugddijkgraaf-darian-tetterode-ravestein
jeugddijkgraaf-darian-tetterode-ravestein

Ambtsketen

Namens de Unie van Waterschappen hing Saskia van Amerongen de ambtsketen om bij Darian. Hij neemt daarmee officieel de rol over van Fien Snelting, uit Megchelen (waterschap Rijn en IJssel). Zij was het afgelopen jaar de nationale jeugddijkgraaf.


jeugddijkgraaf-darian-tetterode-ravestein-saskia-van-amerongen-unie-van-waterschappen-ketting

Trots

Remco Bosma, dijkgraaf van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, sprak Darian toe. Hij benadrukte dat de jeugd de toekomst is en dat hij trots is dat Darian het komende jaar de nationale jeugddijkgraaf is. De kersverse jeugddijkgraaf onthulde vervolgens samen met de dijkgraaf de Toekomststoel. Deze stoel staat vanaf nu bij iedere vergadering van het algemeen bestuur symbool voor de toekomstige generaties die niet aan tafel zitten, maar waar het bestuur wel beslissingen over neemt.

Jeugdambassadeur

Darian is 17 jaar oud, woont in Castricum en zit in 6 vwo. Hij werd in januari 2022 jeugdwaterschapper van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. En nu is Darian dus de nieuwe jeugddijkgraaf. Darian: “Ik merk dat ik op die manier meer kan doen en bereiken dan in mijn eentje als jeugdbestuurder bij een waterschap. Ik wil me in gaan zitten om de taakbeschrijving ‘jeugdbestuurder’ om te vormen naar meer ‘jeugdambassadeur’. Met die motivatie ga ik dit jaar aan de slag.”

Het Jeugdwaterschap

Het Jeugdwaterschap bestaat uit 8 jongeren van 16 tot 18 jaar oud van verschillende waterschappen. Zij zijn de stem van de jongeren uit de 21 Nederlandse waterschappen. Hun doel is om  jongeren meer te betrekken bij het waterschapswerk.

Volg het jeugdwaterschap

De Unie van Waterschappen wenst Darian veel succes komend jaar! Het jeugdwaterschap en de jeugddijkgraaf zijn te volgen op Instagram.

>Volg jeugddijkgraaf Darian op Instagram @jeugdbestuurderhhnk

>Volg het Jeugdwaterschap op Instagram @jeugdwaterschap

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn