Julia Goets nieuwe landelijke jeugddijkgraaf

15 oktober 2021

Julia Goets (17) is op 15 oktober door dijkgraaf Mario Jacobs geïnstalleerd als de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. Julia is sinds 2019 jeugdbestuurder bij waterschap Aa en Maas.

Julia neemt het stokje over van Judith Meurs en Mick de Kruijff. Judith en Mick waren vorig jaar vanuit waterschap Hollandse Delta als duo-jeugddijkgraven benoemd. Dit jaar is het voorzitterschap alleen aan Julia toebedeeld.

Groeiende interesse

Julia woont in Reek in Noord-Brabant en volgt de opleiding Watermanagement. Julia: “Toen ik als jeugdbestuurder begon, wist ik eigenlijk nog helemaal niet zo veel over het werk van de waterschappen. Naarmate ik hier meer over te weten kwam, groeide mijn interesse in de waterwereld. Daarom heb ik ook voor de opleiding Watermanagement gekozen.”

Kennis inzetten

De kennis die Julia bij haar studie en als jeugdbestuurder heeft opgedaan, kan ze goed inzetten om het waterschap en het werk wat zij doen bekend te maken onder jongeren: “De waterschappen zorgen voor droge voeten, schoon en voldoende water. Maar ik weet nu dat er zoveel meer bij komt kijken.”

Jeugdwaterschap

De jeugddijkgraaf is voorzitter van het nationale jeugdwaterschapsbestuur. Dit zijn jongeren tussen de 14 en 18 jaar. De leden van het Jeugdwaterschap vertegenwoordigen de 21 waterschappen. Het belangrijkste doel van het Jeugdwaterschap is om jongeren bij het werk van de waterschappen te betrekken.

Kansen in online en offline

Het komende jaar wil Julia onder andere de nieuwsbrief en de sociale media aanpakken. Ook wil Julia ervoor zorgen dat de samenwerking tussen de jeugdbestuurders makkelijker gaat. Afgelopen jaar is het contact voornamelijk online geweest, maar nu kan het Jeugdwaterschap gelukkig steeds meer dingen offline ondernemen. De nieuwe jeugddijkgraaf ziet daar veel kansen, bijvoorbeeld met werkbezoeken aan waterschappen en andere organisaties die zich met water bezighouden.

Instagram

De Unie van Waterschappen wenst Julia veel succes komend jaar! Volg het Instagramaccount van het Jeugdwaterschap om op de hoogte te blijven.

Op de foto, vlnr: Mick de Kruijff, Julia Goets, Judith Meurs, Mario Jacobs

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn