Eerste Kamer stelt vragen aan Raad van State over geborgde zetels

27 september 2022

Dinsdag heeft de Eerste Kamer vragen gesteld aan de Raad van State over het Wetsvoorstel geborgde zetels. GroenLinks en D66 dienden dat wetsvoorstel eerder dit jaar in. Door een amendement van de ChristenUnie wijzigde het wetsvoorstel ingrijpend.

Daarom wil de Eerste Kamer nu van de Raad van State weten wat de gevolgen zijn van het amendement voor de kwaliteit, consistentie en evenwichtigheid van het wetsvoorstel.


‘Voorlichting’

Officieel heet dat ‘voorlichting’: de Raad van State kan op verzoek van de regering, de Eerste en Tweede Kamer voorlichting geven over algemene zaken die betrekking hebben op wetgeving en bestuur. Er is geen termijn waarop de Raad van State de voorlichting afgerond moet hebben.


Opnieuw schriftelijke vragen

Daarnaast besloot de Eerste Kamer half september dat zij op 4 oktober voor de tweede keer schriftelijke vragen gaat stellen over het wetsvoorstel. De initiatiefnemers van het wetsvoorstel beantwoorden vervolgens die vragen. Als ze dat uiterlijk op 4 november doen, en als ook de voorlichting van de Raad van State is ontvangen én de reactie van de regering, behandelt de Eerste Kamer op 8 november het wetsvoorstel plenair.

Lees de vragen aan de Raad van State

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn