Waterschap Zuiderzeeland wint Power to the Paling-prijs

25 juni 2021

Waterschap Zuiderzeeland won op 24 juni de Power to the Paling-prijs. Het waterschap mag zich de beste waterbeheerder van Nederland noemen. Van alle waterschappen zette Zuiderzeeland zich het effectiefst in voor het bereikbaar maken van leefgebied voor de paling.

De prijs is in het leven geroepen door RAVON, een kennisorganisatie die zich richt op studie en bescherming van onder andere vissen. Waterschap Zuiderzeeland won de prijs omdat 90 procent van al het water in het beheergebied toegankelijk is voor de paling.

Onderzoek

RAVON deed 2 jaar lang onderzoek naar de toegankelijkheid van alle Nederlandse wateren voor paling en daarmee ook voor andere vissoorten. Hierin zijn meer dan 60.000 mogelijke knelpunten meegenomen. Er is gekeken op welke plaatsen knelpunten zijn opgelost of voorzien van een vispassage.

Vispassages

In het beheergebied van Zuiderzeeland zijn grote peilvlakken met aaneengesloten water en een goede waterkwaliteit. Er zijn op diverse plekken al vispassages, en het waterschap blijft werken aan nog meer bereikbaarheid voor vissen.

Prijsuitreiking

Heemraad Piet Boer en ecologe Marianne Wolfs van waterschap Zuiderzeeland namen de Power to the Palingprijs in ontvangst.

Lees meer op de website van waterschap Zuiderzeeland

Foto: Van links naar rechts Martijn Schiphouwer, projectleider Red onze Paling RAVON, ecologe Marianne Wolfs, Heemraad Piet Boer en Rob van Westrienen, directeur RAVON. (Foto waterschap Zuiderzeeland)

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn