Watergraaf Erik de Ridder genomineerd voor Beste lokale bestuurder 2023

18 januari 2024

Wie is de Beste lokale bestuurder van 2023? Sinds 16 januari kan er gestemd worden op één van de dertien genomineerden voor deze jaarlijkse titel. Watergraaf Erik de Ridder van waterschap De Dommel is één van de genomineerden.

nominatie-prijs-beker-beste-bestuurder
nominatie-prijs-beker-beste-bestuurder

Dit jaar is het de vijftiende keer dat de verkiezing wordt gehouden, georganiseerd door Binnenlands Bestuur. De verkiezing van 2023 staat in het teken van het jaarthema “Betrokken bewoner, betrokken bestuurder”.

Dertien genomineerden

Uit de eerste ronde zijn dertien genomineerden naar voren gekomen: vanuit elke provincie de beste bestuurder (12) en de beste waterschapsbestuurder (1). Dat is Erik de Ridder van waterschap De Dommel geworden: “Hij is bij uitstek een bestuurder die ondanks zijn drukke agenda altijd op zoek is naar het individuele contact, vanuit de overtuiging dat dit de basis is van een goede samenwerking.”

Stemmen op Beste Bestuurder

Er kan sinds 16 januari gestemd worden op genomineerden voor alle categorieën. De stemming sluit op maandag 29 januari. De bekendmaking is op woensdag 7 februari, tijdens het Beste Bestuurder-evenement in Kerkrade.

Bekijk hier de profielen van alle genomineerden.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn