Stem voor de NWB video award 2023

13 november 2023

Ook dit jaar wordt de NWB award weer uitgereikt: een prijs van het NWB Fonds voor het meest aansprekende filmpje over internationaal waterschapswerk. Maak een pakkend filmpje over jouw internationale waterschapsproject en win de NWB award 2023. Dat was de oproep waar 9 mooie projecten op reageerden.

Want de waterschappen doen goed werk, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. En dat mag de wereld weten. De NWB award vraagt hier aandacht voor. Vorig jaar werd de NWB award voor het eerst uitgereikt.

> Meer over het NWB Fonds

Slim samenwerken met stakeholders

Het thema voor de inzendingen van 2023 is: slim samenwerken met stakeholders. In alle internationale projecten spelen stakeholders een belangrijke rol. Als vervuilers en gebruikers, als verspillers en bespaarders van water. Als bedrijf of als inwoner, als overheid of ngo. En elke keer is het een uitdaging om stakeholders op de juiste manier te betrekken bij het waterbeheer, rekening houdend met land en cultuur. Dat geldt overigens ook voor Nederland, dus waterschappen kunnen zeker wat leren van internationale projecten voor het werk in Nederland.

Juryoordeel

De jury heeft uit alle 9 inzendingen de beste 3 gekozen. In willekeurige volgorde:

  • Blue Deal Burkina Faso: de impact van bodemverbeterende bomen voor boeren
  • Blue Deal Peru: een strategische alliantie voor waterconservering in Chira – Piura
  • Blue Deal Ethiopië: wetlands voor afvalwaterzuivering (“smelling the flowers”)

De jury koos deze projecten omdat het pakkende verhalen zijn die je kunt doorvertellen. Ook spreken de filmpjes aan qua beeld, muziek en montage. En natuurlijk is gekeken of het thema ‘slim samenwerken met stakeholders’ goed naar voren komt.

Stemmen maar!

Welk project verdient de prijs van 5000 euro, een plek op de Wall of Fame in het kantoor van de Unie van Waterschappen in Den Haag én een publicatie in tijdschrift Het Waterschap?

Alle waterschappers kunnen tot en met 24 november hun stem uitbrengen op hun favoriete inzending.

> Naar de stempagina op dutchwaterauthorities.com

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is, net als vorig jaar, tijdens de jaarlijkse DWA Netwerkdag. Die is dit jaar op maandag 27 november.

> Meer over de DWA Netwerkdag

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn