Dutch Water Authorities Netwerkdag

Bijeenkomst
Datum: 27 november 2023
Tijd: 10:00 - 15:00
Locatie: cultuur- en congrescentrum Antropia in Driebergen (midden in Nederland)
Organisatie: Unie van Waterschappen

In Nederland zijn we gewend geraakt aan veilig, voldoende en schoon water. Zelfs zo goed dat het buitenland met grote interesse naar ons watermanagement en de waterschappen kijkt. Droogte, extreme neerslag en watervervuiling zorgen echter voor grote uitdagingen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa en de rest van de wereld. Juist nu is het essentieel om internationaal samen te werken en met elkaar in gesprek te blijven over het thema water. Veel waterschappers zijn al betrokken bij het internationaal kennis halen en brengen en doen dit onder de vlag van Dutch Water Authorities (DWA). Hoe gaan we dit verder ontwikkelen?

Water kent geen grenzen

Op maandag 27 november is het tijd voor de jaarlijkse DWA Netwerkdag. ‘Water kent geen grenzen’ is het centrale thema tijdens de bijeenkomst. Oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp (chairman International Military Committee on Climate and Security en auteur van het boek “Klimaatgeneraal”) en Luzette Kroon (bestuurslid van de Unie van Waterschappen) helpen ons gesprek hierover graag op weg.

Deelsessies

Ook zijn er diverse deelsessies over de speerpunten van DWA: kennisuitwisseling, Europa, internationale projecten/Blue Deal en aantrekkelijk werkgeverschap. Uiteraard staat ook onderlinge kennismaking, inspiratie en uitwisseling op deze dag centraal.

Voor wie

medewerkers, managers en HR adviseurs van waterschappen die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in internationale samenwerking, kennisuitwisselingen en inzet van medewerkers

Programma

09:30 – 10:00 uur Inloop met koffie en thee
10:00 – 12:00 uur Plenair programma met Luzette Kroon, klimaatgeneraal Tom Middendorp en uitreiking NWB-Award
12:00 – 13:30 uur Lunch en netwerken
13:30 – 14:30 uur Eerste ronde subsessies
14:30 – 15:30 uur Tweede ronde subsessies
15:30 – 17:00 uur Afsluitende borrel

Aanmelden

Aanmelden kan tot 20 november.

> Naar de aanmeldpagina

Vragen?

Met vragen over de DWA-Netwerkdag kun je terecht bij Piebe Hoeksma via phoeksma@uvw.nl. Voor vragen over je aanmelding kun je terecht bij evenementen@uvw.nl.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn