Tijdschrift Het Waterschap over klimaat en duurzaamheid

14 juni 2023

Op 8 juni is tijdschrift Het Waterschap weer verschenen. In dit nummer staan klimaat en duurzaamheid centraal. Thema’s die steeds actueler worden en waar de waterschappen veel mee bezig zijn.

Cover magazine Het Waterschap met als thema klimaat en duurzaamheid
Cover magazine Het Waterschap met als thema klimaat en duurzaamheid

Het Waterschap kreeg bijvoorbeeld een kijkje bij de bouw van de nieuwe groengasinstallatie van waterschap De Dommel. Projectleider Joost Bekkers vertelt over de geleerde lessen bij het bouwproces en procesoperator Bart Rommens laat zien hoe de installatie het werk op de rioolwaterzuivering heeft veranderd.

Cellulose uit wc-papier

Ieder jaar spoelen Nederlanders ongeveer 180.000 ton wc-papier door het toilet. Van dit papier kun je de grondstof cellulose maken. Het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is daarom gestart met het bouwen van een installatie die bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Leidsche Rijn cellulose uit het rioolwater terugwint.

Dijkgraven in gesprek

Remco Bosma is recent aangetreden als dijkgraaf bij hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Fien Snelting is sinds eind vorig jaar de landelijke jeugddijkgraaf van Nederland. Samen gaan ze in gesprek over wat hen aantrok tot de waterwereld, welke uitdagingen ze willen aanpakken en hoe ze jongeren kunnen betrekken.

> Lees Het Waterschap online

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn