Lunchwebinar waterschapspeil

Webinar
Datum: 12 oktober 2022
Tijd: 12:00 - 13:30
Locatie: Online via Zoom
Organisatie: Unie van Waterschappen

De waterschappen voeren bedrijfsvergelijkingen uit om van elkaar te leren en om belangstellenden te informeren over de stand van zaken van het waterschapswerk. Op 4 oktober verschijnen er twee publicaties: Waterschapspeil, over al het waterschapswerk, en de verdiepende Bedrijfsvergelijking Zuiveringsbeheer. Ook zijn dan alle onderliggende gegevens per waterschap online beschikbaar via de WAVES dashboards en de WAVES databank.

Webinar op 12 oktober

Tijdens een lunchwebinar op woensdag 12 oktober, vertelden Anna Veldhoen en Laura Both van de Unie van Waterschappen meer over het hoe en waarom van de bedrijfsvergelijkingen, Waterschapspeil en de Bedrijfsvergelijking Zuiveringsbeheer. Daarnaast lieten zij zien hoe je zelf aan de slag kunt met de WAVES dashboards en databank. Daarmee maak je eenvoudig een analyse op maat.

> Presentatie webinar 12 oktober

> Vragen naar aanleiding van de presentatie

Waterschapsspiegel

Welke resultaten behalen de waterschappen met hun werk? Hoe dragen ze daarmee bij aan de maatschappelijke opgaven? En wat kost dat eigenlijk? Deze informatie staat allemaal in de jaarlijkse bedrijfsvergelijking Waterschapsspiegel. Op het online dashboard kan iedereen die dat wil waterschappen met elkaar vergelijken. De bijbehorende themarapportages geven meer duiding en toelichting op de gegevens.

Waterschapspeil

De publicatie Waterschapspeil geeft tweejaarlijks een landelijk beeld van de prestaties van de waterschappen.

Bedrijfsvergelijking Zuiveringsbeheer

De online rapportage Bedrijfsvergelijking Zuiveringsbeheer verschijnt elke drie jaar en geeft een gedetailleerd beeld van de zuiveringstaak van de waterschappen. Het bijbehorende dashboard geeft inzichten per waterschap. Alle verzamelde gegevens zijn in te zien en te downloaden uit de databank.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze bijeenkomst of over Waterschapsspiegel en de publicaties kun je contact opnemen met Anna Veldhoen via bedrijfsvergelijkingen@uvw.nl. Je kunt ook kijken op www.waterschapsspiegel.nl.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn