Waterpoort: Waterdilemma’s

Bijeenkomst
Datum: 9 maart 2023
Tijd: 16:30 - 18:00
Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag
Organisatie: Unie van Waterschappen

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aan alles dat met water te maken heeft wordt door de waterschappen met mens en macht gewerkt. En tijdens de waterschapsverkiezingen op 15 maart bepaalt de kiezer hoe dat eruitziet.
Op donderdag 9 maart organiseert de Unie van Waterschappen een debatavond met Kamerleden en jongeren over waterdilemma’s.

Kamerleden Eva van Esch (Partij voor de Dieren), Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66) gaan in debat met jonge (kandidaat) waterschapsbestuurders Bas Peeters (voor de VVD in waterschap De Dommel), Anieke Kranenburg (voor Water Natuurlijk in waterschap Vechtstromen) en Julia Goets (voor het CDA in waterschap Aa en Maas).
De debatten gaan over een aantal dilemma’s: Hoe beschermen we de mens tegen het water? En het water tegen de mens? Bepaalt het water waar onze huizen komen, of bepalen onze huizen waar het water mag komen?
De keuzes die de waterschappen hierover maken, raken iedere Nederlander, maar hebben zeker effect op toekomstige generaties: kom als jongere daarom naar deze Waterpoort en laat je stem horen!

Ga jij het debat aan met Kamerleden en jonge waterschapsbestuurders?

Aanmelden voor de Waterpoort

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn