Waterschapscongres 2024

Bijeenkomst
Datum: 20 juni 2024
Tijd: 13:00 - 21:00
Locatie: Spant! in Bussum
Organisatie: Unie van Waterschappen

Zeespiegelstijging, bodemdaling, langere periodes van droogte, vaker piekbuien en hoogwater, steeds meer schadelijke stoffen in het oppervlaktewater: anno 2024 is waterbeheer uitdagender dan ooit. Daarom kijken we op het Waterschapscongres graag vooruit. Hoe staan we als waterschapsbestuurders gesteld voor het belangrijke werk dat van ons verwacht mag worden de komende jaren? Op het Waterschapscongres willen we van elkaar leren en elkaar inspireren. Centraal staat het thema ‘Uitdagender dan ooit’.

Onderdeel van het plenaire programma is onder andere de wereldwijd gerenommeerde fotograaf Jimmy Nelson als gastspreker. In interactieve deelsessies gaan we aan de slag met de grootste toekomstige uitdagingen in het waterbeheer. Ook is veel netwerkgelegenheid tijdens een avondprogramma met een diner, entertainment én inhoud, met o.a. De Speld Live.

Het Waterschapscongres is de opvolger van de traditionele Bestuurdersdag en de Waterschapsdag van de Unie van Waterschappen. Er is ook aandacht voor het belang en de rol van de bestuurdersverenigingen (de Vereniging Waterschapsbestuurders, de Vereniging Belangenbehartiging Dagelijks Bestuurders van Waterschappen en de Kring Voorzitters van Waterschappen). Zij bevelen deelname aan deze dag van harte aan.

Programma

13.00 – 14.00      Start met inlooplunch  
14.00 – 15.15      Plenair programma 
15.15 – 15.45      Pauze  
15.45 – 17.00      Deelsessies (informatie volgt, inschrijving is op de dag zelf)
17.00 – 18.15      Borrel   
18.15 – 18.45      Plenair avondprogramma
18.45 – 21.00      Diner

> Ga naar de aanmeldpagina

Let op: aanmelden kan tot uiterlijk zondag 9 juni. Dit congres is alleen voor leden van het algemeen bestuur, dagelijks bestuur en het directieteam, voor voorzitters en secretaris-directeuren van waterschappen.

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn