Waterschapper Maarten Veldhuis wint publieksprijs Ambtenaar van het Jaar 2023

14 december 2023

Op 14 december is de prijs voor de Ambtenaar van het Jaar 2023 en de publieksprijs van de Publiek Denken Top 100 uitgereikt. De jury verkoos Annelies van Eekelen, projectleider Energiearmoede bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, tot Ambtenaar van het Jaar. De publieksprijs gaat naar een waterschapper: Maarten Veldhuis, accountmanager terreinbeherende organisaties en landgoederen bij waterschap Vallei en Veluwe.

Maarten Veldhuis aan het woord tijdens de uitreiking van de publieksprijs voor de verkiezing Ambtenaar van het Jaar 2023.
Maarten Veldhuis aan het woord tijdens de uitreiking van de publieksprijs voor de verkiezing Ambtenaar van het Jaar 2023.

Juryoordeel

Na het tellen van meer dan 16.000 stemmen, is de Top 12 samengesteld. Een deskundige jury bepaalde vervolgens de winnaar en de volgorde van de Top 12. De jury baseerde deze lastige keuze op een motivatie van de genomineerden, een korte videopitch, een motivatie van hun leidinggevende en van een collega. Ook gingen de juryleden tijdens speeddates in gesprek met de genomineerden.

Publiekswinnaar

De publieksprijs gaat naar de ambtenaar met de meeste online stemmen: Maarten Veldhuis. Maarten is in eerste instantie voorgedragen door een medewerker van de provincie Utrecht die het volgende aangeeft: “Maarten is een enorme ambassadeur voor de waterwereld en zorgt op een actieve manier aan bewustwording en kennisverspreiding. Via onder andere X heeft hij een groot publiek bereikt waarin hij wekelijks mensen meeneemt in de wereld van (zoet)water en de gevolgen van klimaatverandering op ons watersysteem.”

> Ga naar het profiel van Maarten Veldhuis op X

Waterbaas Maarten

Maarten was ook te zien in de publieksaanpak Waterbazen. Waterbazenreporter Suzanne Blonk ging bij hem langs om uit te zoeken wat de waterschappen doen om regenwater langer vast te houden. Ze ontmoette hem in de bossen bij de Leuvenumse beek.

Top 100

Naast Maarten Veldhuis staat er nog een waterschapsmedewerker in de Top 12: Cindy Reijnders, manager van het programma Waterveiligheid Ruimte Limburg, bij waterschap Limburg. In totaal staan er 9 waterschapsmedewerkers in de Publiek Denken Top 100, in willekeurige volgorde:

  • Maarten Veldhuis (accountmanager, waterschap Vallei en Veluwe)
  • Cindy Reijnders (manager, waterschap Limburg)
  • Ralph van Lieshout (besturingstechnicus, waterschap Aa en Maas)
  • Dory van Rijswijk (teamleider, Waternet)
  • Guido van de Ven (relatiemanager, waterschap Limburg)
  • Rudy Verhulsdonck (recordmanager, waterschap Hollandse Delta)
  • Elise Voogd (bestuursadviseur, hoogheemraadschap van Rijnland)
  • Sita Vulto (adviseur stedelijke waterkwaliteit, hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden)
  • Ben Willemsen (senior systeem- en netwerkbeheerder, waterschap Brabantse Delta)

Over de verkiezing

In 2023 vindt de dertiende editie plaats van de verkiezing Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar. Daarin worden ambtenaren voor het voetlicht gebracht die een excellente prestatie hebben geleverd of een bijzonder verhaal hebben. Wie waren de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? En wat maakte hen tot een voorbeeld voor anderen?

> Meer over de verkiezing Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn