Waterinnovatieprijs brengt medicijnrestenverwijderaar AdOx een stap verder

21 september 2023

Wie wint de Waterinnovatieprijs 2023-2024? Tot en met 5 november kunnen waterschappers, bedrijven, startups, kennis- en onderwijsinstellingen, non-profitorganisaties en andere innovators van jong tot oud hun innovaties indienen. Wat de prijs de winnaars oplevert? AdOx verwijdert medicijnresten uit water en is winnaar van de Waterinnovatieprijs 2021. De Waterinnovatieprijs leverde een mooie bijdrage aan de ontwikkeling van AdOx.

AdOx waterinnovatieprijswinnaar 2021
AdOx waterinnovatieprijswinnaar 2021

Gezond water, gezonde bodem

Jan Peter van der Hoek is de winnaar van de Waterinnovatieprijs 2021. Zijn innovatie, AdOx, werd bekroond in de categorie ‘Gezond water, gezonde bodem’. AdOx is een innovatieve technologie die medicijnresten uit water verwijdert. De prijs bleek een stimulans te zijn, waardoor het onderzoek van laboratorium naar pilot-plantonderzoek ging. Bovendien heeft de prijs het ’take-off’-project van AdOx mede mogelijk gemaakt, dat nu in volle gang is. Bekijk in de video hoe de Waterinnovatieprijs een bijdrage leverde aan de ontwikkeling van AdOx.

Briljante oplossingen (van klein formaat)

Dagelijks bedenken waterschappers allerlei slimme, technische of praktische oplossingen om het werk voor schoon, voldoende en veilig water nog efficiënter te doen. Als vanzelfsprekend worden deze uitvindingen toegepast in de praktijk, maar eigenlijk verdienen ze veel meer aandacht. Ken jij zo’n kleine, maar succesvolle uitvinding van een collega waarvan andere waterschappen ook kunnen profiteren? Of heb je zelf een oplossing bedacht om waterschapswerk of een ondersteunende dienst beter, goedkoper of sneller uit te voeren? Ook als je geen waterschapper bent maar jouw briljante idee de waterschappen wel kan helpen kun je jouw oplossing aandragen voor de waterinnovatieprijs 2023-2024! Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe oplossingen voor onze taken en wateropgaven voor goed waterbeheer. Binnen de categorieën ‘Gezonde leefomgeving’, ‘De dijken van de toekomst’ en ‘Water en bodem sturend’ gaan we die verzamelen. Kijk op waterinnovatieprijs.nl voor een uitgebreide uitleg over de 4 categorieën en hoe je kunt meedoen.

Waarom een innovatieprijs?

Door continu te innoveren worden de taken en opgaven voor voldoende, schoon en veilig water nog slimmer, beter en goedkoper opgelost. Op Winnovatie.nl, met de Waterinnovatieprijs en het Waterinnovatiefestival wisselen de 21 waterschappen innovaties, kennis en ervaringen uit. Met elkaar en met en de bedrijven waarmee ze samenwerken. Zo leren ze van elkaar!

De inschrijving voor de waterinnovatieprijs 2023-2024 is tot en met 5 november geopend. De prijs wordt op 1 februari uitgereikt op het Waterinnovatiefestival in Utrecht.

> Ga naar waterinnovatieprijs.nl

> Ga naar winnovatie.nl

Deel dit via:
FacebookTwitterLinkedIn