Op 1 juni is het commissiedebat Mest gepland in de Tweede Kamer. De waterschappen brengen graag een aantal aandachtspunten onder de aandacht van de commissieleden.
Archieven: Inbreng
Inbreng
Commissiedebat voedselzekerheid en water 23 mei
Op 23 mei vergadert de Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De waterschappen brengen enkele punten onder de aandacht van de commissieleden.
Wijziging Waterwet
Op 19 april levert de commissie Infrastructuur en Waterstaat (IenW) van de Tweede Kamer schriftelijke vragen aan op het voorstel voor wijziging van de Waterwet. Deze wijziging geeft verduidelijking van de juridische grondslag. De Raad van State heeft hier onlangs uitspraak over gedaan. De waterschappen steunen het wetsvoorstel.
Commissiedebat Circulaire Economie 20 april
Op 20 april staat in de Tweede Kamer een Commissiedebat Circulaire Economie gepland. De waterschappen brengen graag een aantal punten onder de aandacht.
Commissiedebat informatiebeveiliging 5 april
Op 5 april vergadert de vaste Kamercommissie van Digitale Zaken met de staatssecretaris van Digitale Zaken over het onderwerp Informatiebeveiliging bij de overheid. De provincies, gemeenten en waterschappen geven graag enkele aandachtspunten mee.
Commissiedebat Wet open overheid 16 maart
Op 16 maart staat in de Tweede Kamer het Commissiedebat Wet open overheid (Woo) op de agenda. De Unie van Waterschappen, IPO en VNG geven de Kamerleden een aantal aandachtspunten mee.
Commissiedebat Infrastructuur en Waterstaat over Milieuraad 16 maart 2023
Op 8 maart is er in de Tweede Kamer een commissiedebat Infrastructuur en Waterstaat. Die is ter voorbereiding van de Milieuraad die op 16 maart bij elkaar komt. Tijdens het commissiedebat komt onder meer de Richtlijn Prioritaire Stoffen aan de orde. De waterschappen geven de Kamerleden een aantal aandachtspunten mee.
Commissiedebat Stikstofproblematiek
Op 8 februari 2023 is in de Tweede Kamer een commissiedebat gepland over stikstofproblematiek. De waterschappen geven graag hun visie hierop.
Commissiedebat Nationaal Programma Landelijk Gebied
Op 1 februari is in de Tweede Kamer een commissiedebat over het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG). De waterschappen hebben hun visie op het NPLG naar de Kamer gestuurd.
Commissiedebat PFAS en gezondheidseffecten
Op 2 februari is een commissiedebat gepland over PFAS en gezondheidseffecten. De waterschappen geven graag hun visie op PFAS.
De Unie van Waterschappen maakt zich zorgen over de aanwezigheid en verspreiding van PFAS
in het milieu. De enige manier om PFAS aan te pakken is aanpak aan de bron, dus bij de producent. Uiteindelijk moet het doel zijn: de uitstoot van PFAS naar nul. Daarom pleiten wij nadrukkelijk voor een Europees totaalverbod op PFAS. De waterschappen zetten in op een zo breed mogelijk verbod op PFAS toepassingen, dus zowel niet essentiële als zogenoemde essentiële toepassingen.